גלעם אריזות
 
חיפוש
 
 
 
 

אודותינו

 
 

לאשבל עשרות שנות-ניסיון בפיתוח ובייצור של מוצרי-מזון וחומרי גלם, מהאיכותיים ביותר, לתעשיית המזון, ובהם:

  • מליות, ריפלים, סירופים, ממרחים ופאדג'ים - חלביים, פרווה ועל בסיס פרי - עבור:
    - גלידות
    - מאפים
    - עוגות ועוגיות
    - קצפות
    - ממתקים וחטיפי שוקולד
    - מעדני חלב ויוגורט
    - ועוד
    הידועות שבהם הן ריבת חלב וחלב מרוכז ממותק.
  • תערובות "יבשות" לבישול, לאפייה ולקינוחים, כגון קרפ צרפתי, פנקייק, וופל בלגי, מאפינ'ס, אייס קפה, אייס וניל, Royal Icing - קרם זיגוג, אינסטנט פודינג, ג'לי בטעמים שונים ועוד.
  • דייסות לתינוקות עבור מותגי הדייסות המובילים.


קצת היסטוריה
"גלעם" החל את דרכו בשנת 1940. במרוצת השנים, נרכש בית-האריזה "ברוקה" בתל-אביב (שבזמנו עסק באריזת מוצרי פודינג ואבקות אפייה). המפעל צמח והתפתח, וב-1962 עבר לקיבוץ מענית בגבעת חביבה, על מנת לספק תעסוקה לחקלאי המקום, שלא יכלו לעבוד בשדה מפאת גילם. ב-1982 נבנה בקיבוץ בית אריזה מודרני למוצרי מזון.


"גלעם אריזות" החל את דרכו כמחלקה במפעל "גלעם", הידוע בהשבחת חומרי גלם מהטבע ובייצור חומרי גלם לתעשיות המזון. חומר גלם בסיסי המיוצר בגלעם הינו עמילן-תירס, או בשמו העממי קורנפלור. אחד מחומרי הגלם הבסיסיים של "גלעם אריזות" ההיסטורית, היה הקורנפלור. תמונת התינוק על אריזת "קורנפלור גלעם" הייתה ידועה במטבחי ארצנו. "קורנפלור גלעם" נתן מרקם עשיר וחלק למרקים ולתבשילים רבים בכל בית בישראל, והתינוקות גדלו והתפתחו הודות לדייסת הקורנפלור של אימא וסבתא.

כאמור, בשנת 2014 נרכש "גלעם אריזות" והפך להיות חברה פרטית בשם "אשבל".



   

חדשנות, פריצת דרך והובלה
בתחילת שנות ה- 2000 נרכשה חברת "קומידה", היצרנית הראשונה בישראל של ריבת חלב, ומוזגה לתוך המפעל.
סמוך לאחר מכן, הופרדו לתאגיד חדש ועצמאי הפעילויות בתחומי ריבת החלב, וכן מוצרי המזון וחומרי הגלם בתחום התערובות ה"יבשות".

בשנת 2007 בוצעה עסקת מיזוג שעיקרה היה רכישת יכולות ייצור מתקדמות יותר בתחום הדייסות לתינוקות.

בשנת 2008 בוצעה עסקת רכישה ומיזוג של מפעל לייצור ריבות חלב מחלב ניגר, בכשרות בד"צ העדה החרדית.
המפעל הועבר לאתר הייצור הקיים של גלעם קיבוץ מענית, ומוזג לתוכו בסינרגיה מלאה. עם השלמת המיזוג, הפך גלעם קיבוץ מענית למפעל הראשון בארץ בו עמו זה לצד זה קווי ייצור תחת כשרויות הרב לנדא ובד"צ העדה החרדית - שני מותגי הכשרות המובילים בעולם היהודי ובכלל.

בשנת 2009 הוקם מבנה מפעל חדש ומודרני, אשר שילש את שטח רצפת הייצור. במבנה המפעל קיימות מחלקות נפרדות לפעילויות השונות בתחום תערובות המזון ה"יבשות", והמחלקות עומדות בכל התקנים בתחום המזון, לרבות GMP, HACCP ו- ISO.

בשנת 2010 הוקם קו ייצור נוסף, אשר נועד לתת מענה לגידול במכירות מוצרי הפרווה בתחומי המליות, הסירופים, הממרחים ובישולי הפרי.

בתקופה הקרובה תימשך פעילות המיזוגים והרכישות, וכן הקמת קווי ייצור חדשים, במטרה להמשיך ולהוביל בחדשנות, באיכות ובבטיחות המוצרים שלנו.


נשמח לעמוד לרשותכם ולקבל מכם כל פנייה בנוגע לכיווני התפתחות המפעל שלנו
.

   

 

גרסה להדפסה גרסה להדפסה       שליחה לחבר שליחה לחבר